Vi släcker din hunger

Vi släcker din hunger är en food truck som jobbar med rescued food, vilket innebär att vi åker till våran grönssaksleverantör och räddar grönsaker som annars skulle ha slängts. Det kan tex vara vitkål där dom yttersta bladen är fula eller en låda med för mjuka tomater. Detta förädlar vi till goda arbetade sallader som vi fyller i våra wraps eller så gör vi tex goda soppor och grytor.

All mat lagas med kärlek och passion från grunden, utan tillsatser eller tillsatt raffinerat salt. Vi använder inga halvfabrikat och jobbar så mycket vi kan med ekologiskt och fairtrade.

För oss är det även viktigt att gynna våra duktiga mathantverkare i bygden, så vi jobbar med lokala mathantverkare och mindre leverantörer.

Vi har även specialkaffe från Kafferäven Per Norby som är ett litet kafferosteri i Göteborg. Till kaffet kan man givetvis få gofika och det är inte vilket gofika som helst. Vi bakar allt vårt gofika själva, utan raffinerat socker. Vi sötar med dadlar, kokossocker, rissirap, råsocker mm. Vi bakar allt från raw food bröllopstårtor till vanliga bondkakor. Ofta bakar vi glutenfritt. Vi försöker även baka fram olika, lite hälsosammare alternativ till gofika, men som skall vara precis lika gott som ”vanligt” fika.

För oss är det viktigt att alla skall kunna äta och vi jobbar mycket med specialkost så som glutenfritt, mjölkfritt och veganskt. Helena, som är en av ägarna till trucken, har själv celiaki så hon vet hur viktigt det är med specialkost och hantering av råvarorna.

För oss är inte det viktigaste vilken mat vi säljer, utan att så mycket som möjligt av maten är räddad, ekologisk och/eller närproducerad, lagad med kärlek från grunden.

Det vi oftast serverar är wraps med räddade grönsaker, kyckling eller bönor/linser av något slag samt goda såser så som tex hummus, aioli, pestocreme eller rostad vitlökscreme. Dominikansk gryta med ris är också en av våra paradrätter då Helena även har ursprung från Dominikanska republiken. Goda soppor och grytor av olika slag är även det något som ofta förekommer, men vi är öppna för alla förslag och lagar med glädje just det du vill ha.

Vi har även Nennas cafe (fd Cafe Kultur) på Bangatan 6 i Majorna där man kan komma och avnjuta vår mat samt gofika.

Kontakt

Food Truck
Helena Nordin 0735129306
Jean Nordin 0702139214

Nennas Café
Bangatan 6, Majorna Göteborg